Parempaa näkyvyyttä ja lisätuottoja yrityksellesi
Älykästä informaatiotekniikkaa vuodesta 1980

Case #2 eli kello-lämpömittarinäyttö hauholaisten iloksi

Ja näin tuli kello-lämpötilanäyttö Hauholle: Säästöpankista otettiin meihin yhteys 15.3.2022. Halusivat Hauholle vanhaan pankkirakennukseen ajan- ja lämpötilannäyttäjän hauholaisten iloksi ja hyödyksi.

Säästöpankki-toiminta oli Hauholle alkanut jo 140-vuotta sitten, ja pankki siirtyi syksyllä 1970 Hauhon Säästökulma -nimiseen kerrostaloon.
Asensimme sinne näyttötaulun jo 80-luvulla, mutta se ja valomainokset purettiin pois pankin lopettaessa siellä konttorinsa keväällä 2021.

Kiinteistöön perustettiin Oma Holvi -niminen toimitila, jossa toimii edelleen Oma Säästöpankin palvelupiste ajanvarauksella hauholaisten hyödyksi. Lisäksi tiloihin valmistui toimistotiloja yrityksille, vuokrattava etätyötila sekä neuvottelu- ja kokoustila. Suurenmoista kerrassaan!

Vain kello ja lämpömittari puuttuivat, ja se oli vakava puute hauholaisista!

Pitkien ja perusteellisten keskustelujen aikana tarve määrittyi laitteeksi, joka on rauhallinen, eikä missään nimessä mikään vilkkuva väritykki.
He olivat olleet tyytyväisiä valmistamaamme vuosikymmeniä palvelleeseen viisarikellon ja elektromekaanisen lämpömittarin yhdistelmään, jossa kellotaulu oli valkoinen mustin viisarein ja tuntipalkein, lämpömittarin numeroitten ollessa valkoisia mustalla pohjalla.

Päädyimme kuitenkin ehdottamaan heille modernia tekniikka, eli led-näyttöä, joka kuitenkin täyttäisi toiveet tyylikkyydestä, rauhallisuudesta ja perinteisestä värimaailmasta.

Rakennuksen seinästä otettiin valokuva.

Siihen laadittiin digitaalinen havainnekuva suunnitelmastamme, artistimme Neiti A.T. näytti taas kerran kykynsä.
Kuten yleensäkin, havainnekuvamme näyttää realistisen päivä- ja yönäkymän. Suunnitelma toimitettiin asiakkaalle jo 18.3.2022, muutaman päivän päästä ensiyhteydenotosta.

Suunnitelman mukaan laitteen leveys olisi 2700 mm, korkeus 500 mm ja numerot 300 mm korkeat. Kokemuksemme mukaan näyttö näyttäisi silloin rakennukseen nähden sopusointuiselta, ja mahdollistaisi tarvittavan luettavuusetäisyyden.

Siinä näkyy aika ja lämpötila yhtä aikaa eli ilman vuorottelua, neutraalin valkoisin perinteellisen selkein numeroin – itse asiassa tuossa -80-luvun taulussa oli myös, kappas, 300 mm korkeat numerot, kylläkin elektromekaaniset ”läppä”näytöt. Siltä osin asiat siis eivät olleet muuttuneet, tarvittava lukualuevaatimus oli yhä sama, vuosikymmenet eivät muuta kaikkea. Nyt kuitenkin mukana kaikki nykyajan herkut, kuten digitaalinen mittaus ja gps, jolla aika siepataan sekunnin tarkasti taivaalta automaattisesti, eikä kesä/talviaikasiirrot tuota tuskaa, kun tapahtuvat automaattisesti ja oikea-aikaisesti. Eräs naapuri kyllä aika ajoin haluaa häiritä GPS-signaalia, mutta se ei kellonkäyntiä romauta, koska käy ilman sitäkin erittäin tarkasti varakiteen värähdellessä 5 000 000 kertaa /s.

Erikoisuutena laitteeseen lisättiin countdown -toiminta, eli tarvittaessa se voi myös näyttää laskevaa aikaa esim johonkin kylätapahtumaan kymmenen numeron avulla. Silloin se laskee alaspäin aikaa näyttäen jäljellä olevan ajan päivissä, tunneissa, minuuteissa ja sekunneissa suurimman ajan ollessa 999 pv 23 h 59 min 59 sekuntia eli melkein kolmen vuoden päähän. Toiminnon saa päälle ja alkuajan ohjelmoitua radiotoimisella rf-kaukosäätimellä. Kenties se laskee joskus vaikkapa aikaa Hauhon kuuluisiin Venetsialaisiin!

 

Kello-lämpötilanäyttö tilattiin

 
 Asiakas mieltyi suunnitelmaan ja tilasi kello-lämpötilanäytön saman tein, eli 21.3.2022, vai kuusi päivää ensiyhteydenotosta. Mitäs näitä nyt vetkuttelemaan ja jahkailemaan kannattaa ryhtyä?

Tuote myös valmistui vastaavasti reippaasti, ja oli koekäytössä jo 4.4.2022. Tapamme mukaan asensimme siihen jo valmiiksi asennuksen helpottamiseksi tarkkaan selvitetyn oikean mittaisen anturikaapelin 30 m integroidulla anturilla ja kytkentäkaapelin 5 m. Meistä on miellyttävää, ettei asentajien tarvitse asennuspaikalla kenties jopa haastavissa olosuhteissa aukoa koteloa ja tehdä sisäisiä kytkentöjä, kun se kerran ei ole välttämätöntä. Ylimääräiset kytkentärasiat seinällä eivät myöskään sitä yleensä kaunista. Se on laatua, sanoisimme. Havainnekuvaan verrattuna toimitetusta taulusta jätettiin sekunnit pois, joten se on siltäkin osin asiakkaan toiveen mukaisesti rauhallinen.

Asentajat hakivat laitteen 8.4.2022 – se asennettiin havainnekuvamme osoittamaan paikkaan välittömästi. Eli ensiyhteydenotosta keskustelujen, havainnekuvien, ja valmistuksen jälkeen projekti oli valmis ja täydessä käytössä alle kuukaudessa.

Tässä vielä kuva juuri asennetusta taulusta, ja kyllähän tuo melkoisesti muistuttaa tälläkin kertaa havainnekuvaa. Hyvin toteutettu havainnekuva vastaa kyllä todellisuutta, ja on hyödyllinen sekä havainnollinen apu päätöksentekoon.

Tutustu RWM:n historiaan ja tilaa laadukkaat informaatiotekniikan tuotteet Lempäälästä!

Tutustu RWM:n historiaan ja tilaa laadukkaat informaatiotekniikan tuotteet Lempäälästä!