Parempaa näkyvyyttä ja lisätuottoja yrityksellesi
Älykästä informaatiotekniikkaa vuodesta 1980

Case #1 – Sastamalan torikello eli viisarikello Herra Hakkaraiselle

”Caseja” on on tietysti ollut vuosikymmenten aika loputtomasti, mutta aloitamme tässä muutamasta viimeisimmästä kertomalla. Sastamalan torille haluttiin torikello. Torikello on viisarikello kautta maailman kaikkialla. Projekti perustuu vuoden 2015 kuntalaisaloitteeseen. Viisarikellosta haluttiin myös maamerkki ja tapaamispaikka, pysyvä ilo sastamalaisille ja nähtävyys turisteille. Varat siihen kerättiin Pentti Hiirijoen hiihtotempauksella, Osuuspankin ja kaupungin kustantaessa loput.

Arkkitehtitoimisto Leena Carelsen luomana syntyi idea Herra Hakkaraisen viisarikellotalosta. Talo toteutettiin Corten-teräksestä (Sasky), ja se sai graniittiset perustukset. Viisarikello ja sen ohjaustekniikka tilattiin meiltä.

Kello on kaksipuoleinen, sen halkaisija on 600 mm ja siinä on pääkellon ohjaamat sivukellokoneistot. Valaistus on toteutettu ledmodulein.

Kello pysyy tarkasti ajassa pääkellon quarz-kiteen turvin. Kesä- ja talviaikasiirrot tapahtuvat automaattisesti ja oikea-aikaisesti.

Tuotantovaihetta sävytti mojovasti kiire ja myös covid-epidemian aiheuttamat toimitusvaikeudet, mutta nämä voitettiin luovuudella ja priorisoinnilla. Kello on kaksipuoleinen, ja sen kellotaulut ovat taatusti ainutlaatuisia.

 

Kello valmistusvaiheessa

Viisarikello koekäytössä

Kellon sovitus terästaloon

Torikellotalon paljastustilaisuus

Herra Hakkaraisen torikellotalon paljastustilaisuus Sastamalassa 10.12.2021 klo 17:00.

Tutustu RWM:n historiaan ja tilaa laadukkaat informaatiotekniikan tuotteet Lempäälästä!

Tutustu RWM:n historiaan ja tilaa laadukkaat informaatiotekniikan tuotteet Lempäälästä!